top of page

Udredningsretten halter i Hovedstaden

Der er fortsat problemer med at overholde patienternes ret til udredning i Region Hovedstaden. Specielt indenfor børne- og unge-psykiatrien er situationen problematisk. I sidste kvartal af 2017 blev kun 47% af patienterne udredt indenfor garantiperioden i Region Hovedstaden. Dette er selvfølgelig på ingen måde tilfredsstillende og kræver en massiv indsats. Det er muligt, at en del af forklaringen skal findes i brug af Sundhedsplatformen, som specielt i psykiatrien er en stor udfordring pga. at lægerne selv skal skrive journalnotaterne. Der har dog også været en øget tilgang af patienter (13% flere i 2017 end i 2016), men alt i alt er det absolut et fokusområde i den kommende tid.

Indenfor somatikken står det også dårligere til i Region Hovedstaden end i resten af landet. På landsplan blev 78% af de henviste patienter udredt til tiden i 4. kvartal af 2017, mens det i Region Hovedstaden kun var 61% af patienterne. Dette er ligesom for børne- og unge-psykiatrien fuldstændig uacceptabelt og kræver en øjeblikkelig indsats. Det er ikke klart på det politiske niveau i Region Hovedstaden, hvorvidt problemet skyldes ressourcemangel, organisation/ledelse eller om det reelt stadig er følger af implementering af Sundhedsplatformen.

Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
bottom of page