top of page

For mange chefer i RegionH

Antallet af administrative chefer er steget med 43% i Region Hovedstaden siden 2008!

Det er velkendt i Region Hovedstaden, at man har en stærk central administration med en hel del ansatte. Trods ihærdig indsats har det ikke været muligt at få oplyst det præcise antal ansatte, men der er for nylig besvaret et såkaldt politikerspørgsmål fra et medlem af Regionsrådet. I svaret til dette politikerspørgsmål om antallet af administrative chefer i Region Hovedstaden i forhold til de andre regioner fremgår det bl.a., at antallet af administrative chefer er steget med 43% siden 2008 i Region Hovedstaden. Dette skyldes primært en stigning i koncern-centrene (læs: central- administrationen i Hillerød) på i alt 76 administrative chefer. Antallet af administrative chefer på den såkaldte ”aftale for chefer” fra 2008 til ultimo 2016 er således steget fra 69 til 145!

Det er endvidere for nylig oplyst i en detaljeret rapport fra Finansministeriet, at de administrative omkostninger i Region Hovedstaden nærmest er eksploderet, hvorimod de 4 andre regioner i landet har holdt sig på et rimelig konstant niveau. Der er derfor et helt oplagt problem i Region Hovedstaden med en styrkelse og udvidelse af den centrale administration på bekostning af varme hænder i den direkte patientkontakt.

Nu må det altså stoppe denne udvidelse af kolde hænder på bekostning af varme hænder. Det giver ingen som helst mening i den direkte håndtering af vores medborgere som patienter. En løsning bør være et øjeblikkeligt og fuldstændigt ansættelsesstop i administrationen, og så må man se kritisk på, hvilke administrative opgaver som skal løftes og indrette bemandingen herefter.

(Aktuelle tekst er forfattet som kandidat til RV17 og KV17, og ikke som ansat i Region Hovedstaden).

Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
bottom of page