Udredningsretten halter i Hovedstaden

April 14, 2018

Der er fortsat problemer med at overholde patienternes ret til udredning i Region Hovedstaden. Specielt indenfor børne- og unge-psykiatrien er situationen problematisk. I sidste kvartal af 2017 blev kun 47% af patienterne udredt indenfor garantiperioden i Region Hovedstaden. Dette er selvfølgelig på ingen måde tilfredsstillende og kræver en massiv indsats. Det er muligt, at en del af forklaringen skal findes i brug af Sundhedsplatformen, som specielt i psykiatrien er en stor udfordring pga. at lægerne selv skal skrive journalnotaterne. Der har dog også været en øget tilgang af patienter (13% flere i 2017 end i 2016), men alt i alt er det absolut et fokusområde i den kommende tid.

 

 

Indenfor somatikken står det også dårligere til i Region Hovedstaden end i resten af landet. På landsplan blev 78% af de henviste patienter udredt til tiden i 4. kvartal af 2017, mens det i Region Hovedstaden kun var 61% af patienterne. Dette er ligesom for børne- og unge-psykiatrien fuldstændig uacceptabelt og kræver en øjeblikkelig indsats. Det er ikke klart på det politiske niveau i Region Hovedstaden, hvorvidt problemet skyldes ressourcemangel, organisation/ledelse eller om det reelt stadig er følger af implementering af Sundhedsplatformen.
 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Seneste blogindlæg

November 11, 2018

Please reload

Arkiv
Please reload

Sorter efter tags
Please reload

LINKS

  • Facebook Clean Grey
  • Twitter Clean Grey
  • LinkedIn Clean Grey
  • YouTube Clean Grey

© 2020

 Jacob Rosenberg