top of page

Screening bør udbydes til privathospitaler


Kvinder er i mere end 140.000 tilfælde blevet indkaldt for sent til screening for brystkræft. De fleste tilfælde er sket i Region Hovedstaden, hvor man i årevis har indkaldt kvinder for sent til mammografi. Dette er IKKE tilfredsstillende. Regionen har fået penge til at varetage opgaven, og det har man åbenlyst ikke magtet.

Man kan overveje, om regionen så overhovedet skal have opgaven. Hvis man i stedet sender det i udbud, kan private aktører byde ind på lige fod med regionens enheder, og den bedste og billigste bør have opgaven. "Bedste" betyder, at man både foretager undersøgelserne til tiden og samtidig med høj faglig kvalitet. Dette kan sagtens varetages af andre end regionerne, og ved fund af kræftsygdom sendes patienten til hurtig behandling på et offentligt sygehus.

Screening for brystkræft passer perfekt til privathospitaler, og det samme gælder for kikkertundersøgelse af tyktarmen i screeningsprogrammet for tarmkræft. Så kan det gøres til tiden og garanteret til en konkurrencedygtig pris og kvalitet.

Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
bottom of page