top of page

Sundhedsplatformen presser sygehuse i knæ

Kære politkere og embedsmænd i RegionH.

Hvor svært kan det være? Erkend dog, at der er taget fejl, og se at få rettet op i tide, inden skaderne bliver helt uoverskuelige. Bevares, det vil jo nok betyde, at en håndfuld topfolk må finde et andet job, men det gør I jo alligevel.

Hvis jeg må have lov at summere situationen:

1. Systemets pris for indkøb og initial implementering (så vidt jeg har kunnet få oplyst): 2,1 milliarder for RegionH og 800 millioner for Region Sjælland. 2. 1000 ansatte i regionens IT-støttefunktion (CIMT), hvor størsteparten naturligt beskæftiger sig med Sundhedsplatformen. 3. CIMT's årsbudget ca. 1,5 miliarder kroner af DINE skattepenge. 4. Lønbudgettet i CIMT er steget med 43% de sidste 4 år. 5. Produktionen på de berørte hospitaler kraftigt reduceret efter indførelse af Sundhedsplatformen. 6. Lægerne skal lave sekretærernes arbejde.

7. For speciallægen i ambulatoriet giver 1 times patientkontakt efterfølgende 2 timers skærmarbejde for speciallægen. 8. Systemet er kompliceret og tungt at betjene - de første meldinger om museskader hos lægerne er en realitet. 9. Tilfredsheden med at gå på arbejde for speciallægerne på sygehusene er katastrofalt dårlig. 10. En del af sekretærerne er fyret. 11. Flere tilfælde af "kammeratlige samtaler" med ledelsen, hvis man brokker sig. 12. Fuldstændig fornægtelse af problemerne hos regionens topfolk - dette begynder så småt at løsne sig, nu hvor de kan fornemme at platformen brænder under dem... 13. Det viser sig, at Sundhedsplatformen skal tilrettes lokale forhold i en grad, at der er taget et utal af medarbejdere ud af driften for at bygge lokale tilpasninger. Man har således købt et system, som ikke var køreklar. 13. I erkendelse af, at tingene ikke fungerer, har man nu valgt at opruste med en hær af lokale superbrugere på alle afdelingerne. Det betyder, at 5-6% af samtlige medarbejdere skal oprustes med superbruger-uddannelse. Bagefter skal sidemands-oplæringen intensiveres, dvs. de kan ikke på samme måde som før indgå i driften. Så vi kan imødese endnu større problemer med produktionen fremover.

Så kære vælger og samfundsborger. Hvad synes du, der skal gøres?

(Aktuelle indlæg er skrevet som kandidat til RV17 og KV17, og ikke som ansat i Region Hovedstaden).

Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
bottom of page