top of page

Udgifter til "kolde hænder" boomer

RegionH har førertrøjen her...

Administrationsudgifterne til den centrale administration er nu 3 milliarder, 1,5 milliarder til CIMT (IT-funktionen), 1 milliard til Center for HR, og man kunne blive ved og ved i det uendelige. Trækker man en telefonliste for CIMT er der 2.314 navne, og 1.793 navne for regionsgården. Dette inkluderer konsulenter og projektmedarbejdere, men det gør det nærmest kun endnu værre. Lønbudgettet i CIMT er stegt 43% de sidste 4 år, og i klinikken gennemlever vi den ene sparerunde efter den anden. Det er da ikke så underligt, at klinikerne mange steder taber modet...

Og hvad er så løsningen? Selvfølgelig skal 2% produktions-kravet afskaffes, men det løser på ingen måde problemet. Essensen er, at vi skal reducere den administrative stab. Ikke kun budgettet, for så peger de blot på færre hjemmearbejdspladser eller noget andet pseudo. Nej, der skal være færre personer ansat til de administrative opgaver, for kun på denne måde kan man reducere selve opgaverne.

Alle de gode mennesker i de administrative funktioner skal have tiden til at gå, så der sætte et utal af skibe i søen, projekter, indsatsområder osv osv. Meningen er jo god nok, men det har en meget alvorlig afsmittende effekt på klinikerne, som skal indsamle alle disse administrative data. Man ser sjældent et brugbart produkt, som ikke kunne undværes. Den eneste vej frem er derfor at reducere selve den administrative stab. Dels sparer det mange penge, som skal kanaliseres tilbage til de varme hænder i klinikken, og dels reducerer det mængden af forstyrrende New Public Management.

Vi har nu haft regionerne i 10 år, hvor klinikerne har produceret minimum 2% mere om året (mange steder mere). Tænker derfor, at vi med rette skal indføre totalt ansættelsesstop i administrative funktioner (lægesekretærer undtaget!!), og antallet af ansatte i de centrale administrative funktioner skal reduceres med 20%. Ja du læste rigtigt. Ikke 2%, men 20%. Kun herved kan vi få ro i klinikken til at passe patienterne. Nåh ja, og så er der jo lige Sundhedsplatformen. Den skal væk og sekretærerne tilbage, så vi får tid til at tage os af patienterne i stedet for at fodre et administrativt monster med oplysninger, som ikke bruges til noget fornuftigt til gavn for patienterne. Prisen i hverdagen er simpelt hen for høj.

(Aktuelle tekst er forfattet som kandidat til RV17 og KV17, og ikke som ansat i Region Hovedstaden).

Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
bottom of page