top of page

Nu udrulles sparerunderne

Jeg har en bedre idé: Spar på administrationen og drop Sundhedsplatformen.

RegionH bruger 3 milliarder af DINE skattepenge hvert år på administration. Noget af det administrative arbejde er selvfølgelig helt i orden, når man skal køre så stor en virksomhed, men der spildes mange penge på "new public management", unødvendig dokumentation blot for dokumentationens skyld, og diverse "projekter", som igangsættes for at holde en hær af skrivebords-generaler beskæftiget. Vi må reducere antallet af kolde hænder og øge antallet af varme hænder. Smertegrænsen er for længst overskredet.

Sundhedsplatformen er desværre et fejlskud. Det så givetvis lovende ud, da man tog beslutningen, men fakta fra den daglige drift siger noget helt andet. Udgifter (både til indkøb af systemet og de løbende omkostninger) er enorme, produktionen (dvs. indtægterne) falder, arbejdsmiljøet forringes, og den samlede kvalitet af patientbehandlingen er lidende (bl.a. øget ventetid på kræftbehandling, reduceret tid til direkte patientkontakt, etc.). Og vores position som verdens førende nation indenfor register-forskning er på spil. Dette har stor betydning for fremtidig udvikling af bedre behandling.

Så vi må stoppe nu og redde, det reddes kan.

(Aktuelle indlæg er skrevet som kandidat til RV17 og KV17, og ikke som ansat i Region Hovedstaden).

Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
bottom of page