top of page

DR arkiv bør lægges ud

DR har et enormt arkiv med tidligere udsendt TV, men på trods af at DR er finansieret via licensmidler, så er dette arkivmateriale ikke offentligt tilgængeligt. Hvorfor ikke? De er da alle os licens-betalere, som ejer materialet, så hvorfor kan man ikke tilgå det?

I det tilgængelige arkiv på nettet ligger et lille udpluk, og meget af det er typisk kun tilgængeligt mellem 7 dage og 3 måneder. Det er altså helt galt dette her!

Vi tvinges til at betale licens men får så ikke fuld valuta for pengene. Det er klassisk formynderisk ”stats-tankegang”, at man ikke har den personlige frihed til selv at bestemme, hvad man vil se. Der kan selvfølgelig være restriktioner på materiale købt udefra, men hvad med alle de fremragende egen-produktioner? De skal da bare ligge offentligt tilgængeligt. Selvfølgelig.

Når dette er sagt, kan vi diskutere, om vi overhovedet skal have en public service kanal, hvor man tvinges til at betale for noget, som man måske ikke modtager. I en klassisk liberal model kan man argumentere for, at DR kun skal finansieres af dem, der rent faktisk bruger det, og med nutidens streaming-services og et hav af andre tilbud, er der givetvis en hel del, som ikke ser DR-TV men alligevel betaler licens. Hvor er valgfriheden blevet af?

Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
bottom of page