top of page

Dækningsafgiften bør afskaffes

En del kommuner opkræver den såkaldte dækningsafgift på erhvervsejendomme. Det er en slags ejendomsskat for erhvervsejendomme svarende til den almindelige ejendomsskat på privat ejendom.

Problemet er dels, at det er en belastning for erhvervslivet og i sig selv af denne grund bør reduceres eller helst helt afskaffes. Det andet problem er, at der er forskel rundt i landet, idet ikke alle kommuner opkræver dækningsafgift. I 2015 opkrævede kun 42 af landets 98 kommuner dækningsafgift, og heraf opkrævede 11 kommuner den maksimale dækningsafgift. Med andre ord er der stor forskel mellem kommunerne rundt i landet, og dækningsafgiften er som nævnt hæmmende for konkurrenceevnen for erhvervslivet.

Det bør fuldstændig som for den almindelige grundskyld være en overordnet målsætning at fjerne beskatning af noget, som man allerede har betalt for. Derfor bør dækningsafgiften afskaffes. Forhåbentlig vil vi i de kommende år se en reduktion af den almindelige selskabsbeskatning, men man kunne starte med at fjerne dækningsafgiften, og derved stille alle lige.

(Aktuelle tekst er forfattet som kandidat til RV17 og KV17, og ikke som ansat i Region Hovedstaden).

Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
bottom of page