top of page

DRG-systemet bør afskaffes

Jeg går ind for at DRG-afregningen skal afskaffes. Der bruges enorme summer bare på at ”passe systemet”.

Der bruges store midler administrativt til at lave selve beregningerne og afrapportere til alle implicerede parter. Herefter er der i de fleste større afdelinger personale ansat, som udelukkende beskæftiger sig med at booste DRG-indtjeningen ved at kode patienternes diagnoser på den rigtige måde, f.eks. ved sikre korrekt kodning af bi-diagnoser. Der er ikke tale om snyd, men der er indlagt et krav om øget årlig produktion på 2% i DRG-værdi, og vi kan selvfølgelig ikke operere patienter unødigt eller finde på behandlinger, som vi ikke har foretaget. Derfor er eneste vej, at man bruger meget store kræfter på at f.eks. kode patienters bi-diagnoser sammen med hoveddiagnoserne for på denne måde at øge indtjeningen. Det er skruen uden ende, og i bund og grund fuldstændigt spild af tid, idet pengene kunne være brugt bedre på at give en bedre behandling.

Der er også eksempler på, at man uhensigtsmæssigt laver behandlinger om fra ambulant til indlagt forløb, eller lader patienten møde til flere ambulante kontroller, end hvad der er lægefagligt nødvendigt, idet det så vil give flere indtægter til afdelingen (dog ikke på min egen afdeling). Det er for pinligt!

Vi har både udredningsgaranti og behandlings-garanti, kræftpakker m.v., og alle sygehuse passer selvfølgelig deres eget optageområde med de sygdomme, de skal varetage, så man kan bare måle på ventelister i stedet for at måle på DRG-indtjening. Alt i alt er det en uhensigtsmæssig størrelse, og helt unødvendigt, når vi både har udredningsgaranti og behandlingsgaranti. Drop det – mål på noget andet – og lad os bruge alle de sparede administrationspenge til varme hænder.

(Aktuelle tekst er forfattet som kandidat til RV17 og KV17, og ikke som ansat i Region Hovedstaden).

Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
bottom of page