top of page

Sundhedsplatformen er sundhedsskadelig

Sundhedsplatformen kan risikere at reducere kvaliteten af det kliniske arbejde og være direkte sundhedsskadeligt for de ansatte.

Der er helt klart en fornemmelse hos lægegruppen, at kvaliteten af behandlingen falder ved indførelsen af Sundhedsplatformen. Dette er selvfølgelig helt imod det tilsigtede, men når man som læge skal bruge en meget stor del af sin hjerneaktivitet på at finde rundt i et ulogisk computerprogram og foretage en lang række arbejdsopgaver, som ikke hører til lægegruppen, så falder opmærksomheden på det rent lægefaglige, dvs. diagnostik og behandling. Det er ikke til at måle på almindelige parametre, at kvaliteten i patientbehandlingen er faldet, men det er helt klart fornemmelsen, når man taler med lægerne i klinikken.

Med indførelsen af Sundhedsplatformen kan der på en arbejdsdag opstå så stor belastning af lægens arm i form af museskade, at det nu har ført til arbejdsskade-sager og akutte tiltag på mindst en afdeling, hvor man har ansat såkaldte ”klikkere” til at aflaste lægen. Man kan snildt på en arbejdsdag skulle klikke med musen 4.000 gange, og dette er simpelthen for belastende for den enkelte.

(Aktuelle tekst er forfattet som kandidat til RV17 og KV17, og ikke som ansat i Region Hovedstaden).

Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
bottom of page