top of page

Sundhedsplatformen får lægerne til at lave sekretærernes arbejde

Der er en række negative konsekvenser af indførelsen af Sundhedsplatformen, og det væsentligste er formentlig, at lægegruppen overtager en række arbejdsopgaver, som tidligere er varetaget af andre faggrupper, specielt sekretærgruppen.

Med Sundhedsplatformen skal lægen selv skrive (ofte med to-finger system) notaterne i journalen, og det skal foregå samtidig med den konkrete patientkontakt. Samtidig skal lægen selv bestille ordinerede blodprøver, røntgenundersøgelser, ambulante tider osv. Dette tager selvfølgelig meget tid for lægen, og det virker absurd, at man anvender den dyreste personalegruppe til at varetage funktioner, som bedre og hurtigere kan varetages af andre grupper, som er billigere i lønomkostninger. Det er vist i en stor amerikansk undersøgelse, at 1 times patientkontakt giver 2 timers skærmarbejde for en speciallæge (doi: 10.7326/M16-0961) og på en normal arbejdsdag, som er berammet til 7,4 timer kan man derfor, når man medregner frokostpause osv., formentlig se patienter 2 timer – kun 2 timer på en hel arbejdsdag! Resten af tiden går med skærmarbejde.

Dette er simpelthen bare ikke i orden.

(Aktuelle tekst er forfattet som kandidat til RV17 og KV17, og ikke som ansat i Region Hovedstaden).

Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
bottom of page