top of page

Vi trænger til en national elektronisk patientjournal

Lille Danmark har nu 5 og snart 4 forskellige systemer til elektronisk patientjournal. Vi burde have et enkelt system, som kunne tale sammen over hele landet. Der går informationer tabt mellem sygehusene pga. de forskellige systemer. Dette er et godt eksempel på, at regionerne skal væk, da de har bestemt indkøb af de forskellige systemer. Det burde være styret centralt med valg af et enkelt system til hele landet.

Region Hovedstaden og Sjælland har i det mindste kunnet blive enige om det samme system, men de har så valgt helt galt… Du har sikkert hørt om den famøse ”Sundhedsplatform”, som koster næsten 3 milliarder, og den er en sand katastrofe. Produktionen falder til ca. 80% (og kommer formentlig ikke til at rette sig), der opstår mange fejl til fare for patienterne (dette bliver sikkert bedre med tiden), og arbejdsglæden og motivationen hos medarbejderne er katastrofal dårlig (dette er undersøgt af bl.a. Overlægeforeningen).

Der er et særdeles velfungerende system i Region Sjælland og et andet velfungerende system i Region Midtjylland. Sjælland skifter til efteråret til Sundhedsplatformen. Region Syddanmark og Nordjylland påtænker at skifte til nye systemer, og vi må inderligt håbe, at de vælger det velfungerende system i Region Midtjylland. Så kunne man måske droppe Sundhedsplatformen, så vi alle kunne få samme velfungerende system i hele landet. Allerede nu har Region Syddanmark fravalgt Epic (Sundhedsplatformen) i deres indledende udbudsrunde.

Man bør gen-overveje hele dette område, og regeringen bør diktere et nationalt system i stedet for. Og det skal ikke være Sundhedsplatformen, da det bliver alt for dyrt for samfundet som helhed. Det kan gøres bedre!

(Aktuelle indlæg er skrevet som kandidat til regionsvalget og ikke som ansat i Region Hovedstaden).

Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
bottom of page